II miejsce w Małopolskim Konkursie „Stół Pięknie Nakryty-Zima w kuchni i na stole” w Krakowie
Dnia 24 listopada 2022 r. w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 im. Prof. Odona Bujwida w Krakowie odbył się XIX Małopolski konkurs „Stół pięknie nakryty – zima w kuchni i na stole”. Temat konkursu nawiązywał do zimy, w konkurencjach należało wykorzystać naturalne składniki oraz przyprawy, które zimą pozytywnie wpływają na zdrowie człowieka. Naszą szkołę godnie reprezentowały:
• Alicja Dworak z klasy 3G zajmując II miejsce za ciastko „Stroik świąteczny” składające się z ciasta krucho- korzennego z kremem z białej czekolady, frużeliny z żurawiny, galaretki z pomarańczy oraz bezy.
• Dominka Graczyk z klasy 3Ż otrzymując wyróżnienie za „ Comber jagnięcy w kruszonce miętowo- orzechowej z puree dyniowo-ciecierzycowym podane z krokietami z koziego sera i rodzynek z dodatkiem miodu w towarzystwie chipsów
z buraka.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów konkursowych.