Projekt edukacyjny: Akademia Wieprzowiny
Rozwijamy się cały czas, próbujemy nowych rzeczy i uczestniczymy w nowatorskich projektach, dlatego z wielką przyjemnością informujemy że ruszyła ,,Akademia Wieprzowiny’’ – projekt edukacyjny skierowany do uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych. Wieprzowina to wciąż najczęściej spożywany rodzaj mięsa w Polsce – możliwości jego wykorzystania w kuchni są nieograniczone!
Kampania ma na celu zwiększenie świadomości oraz poszerzenie wiedzy na temat cech i zalet mięsa wieprzowego. W trakcie trwania projektu, młodzi i aspirujący na stanowiska szefów kuchni miłośnicy gotowania, dowiedzą się w jaki sposób rozpoznać części wieprzowiny oraz jak przygotować niestandardowe dania z wykorzystaniem tego rodzaju mięsa.
Forma promocji dostosowana została do obecnych czasów – są to warsztaty online, prowadzone przez mistrza sztuki kulinarnej – Łukasza Konika, znanego ze słabości do polskiej kuchni oraz kuchni regionalnej.
‘’Akademia Wieprzowiny’’ to przede wszystkim 9 filmów instruktażowych, na temat szerokiego wachlarza kulinarnych możliwości wykorzystania wieprzowiny w profesjonalnej kuchni.
Kampania uwzględnia również upominki dla samych uczniów, których szkoły wezmą udział w projekcie.