
Wykaz materiałów i przyborów – Egzamin zawodowy styczeń-luty 2021
Wykaz materiałów i przyborów, z których zdający może korzystać
podczas egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie
styczeń-luty 2021r.
W CZĘŚCI PISEMNEJ
- Długopis z czarnym tuszem
- Kalkulator prosty
W CZĘŚCI PRAKTYCZNEJ
- Długopis z czarnym tuszem oraz:
| l.p. | kwalifikacja | nazwa kwalifikacji | Zdający przynosi na egzamin |
| 1. | A.28 | Organizacja i nadzorowanie transportu | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 2. | A.29 | Obsługa klientów i kontrahentów | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 3. | AU.33 | Obsługa podróżnych w portach i terminalach | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 4. | A.34 AU.34 | Organizacja i prowadzenie prac związanych z przeładunkiem i magazynowaniem towarów i ładunków w portach i terminalach | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 5. | AU.35 | Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 6. | AU.36 | Prowadzenie rachunkowości | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 7. | AU.31 | Organizacja transportu oraz obsługa klientów i kontrahentów | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 8. | A.36 | Prowadzenie rachunkowości | kalkulator prosty |
| 9. | TG.13 | Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 10. | TG.16 | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 11. | T.15 | Organizacja żywienia i usług gastronomicznych | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
| 12. | TG.12 | Planowanie i realizacja usług w recepcji | kalkulator prosty, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
Kalkulator prosty to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.