Uczniowie finalistami prestiżowego konkursu gastronomicznego
20 listopada w Warszawie Nikola Burdyl i Paweł Ryś z klasy 4D zostali finalistami prestiżowego ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Nasi uczniowie sporządzili „Karpia Zatorskiego w dolinie zieleni” – filet z karpia z aromatyczną kruszonką z obwarzanka krakowskiego z puree z fasoli Piękny Jaś z Doliny Dunajca w towarzystwie zielonej doliny na pesto ziołowym oraz z dodatkiem żeli owocowych.
Wróciliśmy naładowani pozytywną energią, motywacją i nowymi trendami gastronomicznymi. Poznaliśmy niesamowite osoby, wymieniliśmy doświadczenia. Serdecznie dziękujemy za ciepłe przyjęcie i polską gościnność, a jury za cenne uwagi i wsparcie.
Nasi uczniowie są w 10-tce najlepszych – to ogromne wyróżnienie na tle Polski!!! Nikola i Paweł pokazali wielką prezencję, wysoki poziom i świetne umiejętności. Zostali zaproszeni na następną rywalizację kulinarną „Black Box” w Tarnowie, która odbędzie się niebawem.
Serdecznie Gratulujemy!!! Trzymamy kciuki za dalsze sukcesy. opiekun pan Dariusz Łętowski